zdjecia rodzinne

Kapusta z grochem


Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej,
10 grzybów suszonych,
1,5 szklanki grochu (najlepiej łuskany) (połówki),
2 cebule,
1-2 łyżki cukru,
5 łyżek oleju,
przyprawy (vegeta lub ziarenka smaku),
sól,
pieprz,
majeranek.

Wykonanie:

Grzyby i groch (w osobnych garnkach) dobrze wypłukać, zalać wodą i pozostawić do namoczenia (ok. 1 godziny). Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Kapustę wypłukać w wodzie, odcisnąć, zalać wywarem z grzybów i gotować z przyprawami i cukrem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dołożyć drobno posiekane grzyby, dodać sól i pieprz do smaku i chwilę smażyć. Przełożyć do kapusty, dołożyć rozgotowany groch i razem gotować. (W razie potrzeby dolać nieco oleju lub wody, aby nie przywarło do garnka).

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


laura , 2009-12-27
Kapusta z grochem Kapusta pyszna. Polecam przepis. Na zdjęciu moja wersja bez grzybów bo my grzybów nie lubimy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska