zdjecia rodzinne

Kapusta z grochem


Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej,
10 grzybów suszonych,
1,5 szklanki grochu (najlepiej łuskany) (połówki),
2 cebule,
1-2 łyżki cukru,
5 łyżek oleju,
przyprawy (vegeta lub ziarenka smaku),
sól,
pieprz,
majeranek.

Wykonanie:

Grzyby i groch (w osobnych garnkach) dobrze wypłukać, zalać wodą i pozostawić do namoczenia (ok. 1 godziny). Ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Kapustę wypłukać w wodzie, odcisnąć, zalać wywarem z grzybów i gotować z przyprawami i cukrem do miękkości. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dołożyć drobno posiekane grzyby, dodać sól i pieprz do smaku i chwilę smażyć. Przełożyć do kapusty, dołożyć rozgotowany groch i razem gotować. (W razie potrzeby dolać nieco oleju lub wody, aby nie przywarło do garnka).

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


XquHCDPtJBkrwur , 2018-12-21
WFwryR You made some good points there. I checked on the net for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.
laura , 2009-12-27
Kapusta z grochem Kapusta pyszna. Polecam przepis. Na zdjęciu moja wersja bez grzybów bo my grzybów nie lubimy.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska