zdjecia rodzinne

Kapusta z wywarem grzybowym


Składniki:

1 główka kapusty białej,
2-3 szklanek wywaru z namoczonych grzybów suszonych,
przyprawy,
sok z 1 cytryny,
sól,
2 łyżki cukru,
5 łyżek oleju,
2 – 3 łyżki mąki.

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, posolić, wygnieść i zostawić na ok. 1 godzinę. Do garnka wlać wywar z grzybów, przełożyć kapustę, dołożyć cukier, przyprawy i gotować 15-20 minut. Wlać sok z cytryny (w razie potrzeby - z 2 cytryn), gotować ok. 10 minut na słabym ogniu. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę i dołożyć do kapusty, zagotować.
Kapusta świetnie smakuje do smażonej ryby.

Dobra rada. Kapustę (zarówno słodką jak i kiszoną) gotujemy bez przykrycia.

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe