zdjecia rodzinne

Kapusta z wywarem grzybowym


Składniki:

1 główka kapusty białej,
2-3 szklanek wywaru z namoczonych grzybów suszonych,
przyprawy,
sok z 1 cytryny,
sól,
2 łyżki cukru,
5 łyżek oleju,
2 – 3 łyżki mąki.

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, posolić, wygnieść i zostawić na ok. 1 godzinę. Do garnka wlać wywar z grzybów, przełożyć kapustę, dołożyć cukier, przyprawy i gotować 15-20 minut. Wlać sok z cytryny (w razie potrzeby - z 2 cytryn), gotować ok. 10 minut na słabym ogniu. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę i dołożyć do kapusty, zagotować.
Kapusta świetnie smakuje do smażonej ryby.

Dobra rada. Kapustę (zarówno słodką jak i kiszoną) gotujemy bez przykrycia.

Kategorie: wegetariańskieBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa