zdjecia rodzinne

Gruszki w sosie czekoladowym


Składniki:

1 kg gruszek konserwowych (połówki)
1 łyżka soku z cytryny
szczypta cynamonu
200g śmietany 36%
2 łyżki miodu
1 torebka cukru waniliowego
200g ciepłej rozpuszczonej czekolady

Wykonanie:

Gruszki wyjąć z soku i odsączyć.
Sok z gruszek, sok z cytryny, cukier i cynamon gotować aż do uzyskania syropu.
Gruszki posmarować wywarem i odstawić do schłodzenia.
Śmietanę, miód i cukier waniliowy szybko zagotować. Dodać rozpuszczoną czekoladę.
Gruszki ułożyć na talerzkach, polać cieplm sosem.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa