zdjecia rodzinne

Gruszki w sosie czekoladowym


Składniki:

1 kg gruszek konserwowych (połówki)
1 łyżka soku z cytryny
szczypta cynamonu
200g śmietany 36%
2 łyżki miodu
1 torebka cukru waniliowego
200g ciepłej rozpuszczonej czekolady

Wykonanie:

Gruszki wyjąć z soku i odsączyć.
Sok z gruszek, sok z cytryny, cukier i cynamon gotować aż do uzyskania syropu.
Gruszki posmarować wywarem i odstawić do schłodzenia.
Śmietanę, miód i cukier waniliowy szybko zagotować. Dodać rozpuszczoną czekoladę.
Gruszki ułożyć na talerzkach, polać cieplm sosem.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe