zdjecia rodzinne

Puchar lodowy z czereśniami


Składniki:

1l lodów waniliowych i wiśniowych
400 g czereśni z kompotu
200g śmietany 36%
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki likieru wiśniowego

Wykonanie:

Wyjęte z zamrażalnika lody wstawić do lodówki. Czereśnie odsączyć.
Schłodzić szklane puchary. Ubić śmietanę z torebką cukru waniliowego. Do ubitej śmietany dodać likier wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Czereśnie posypać cukrem waniliowym. Do pucharów nałożyć warstwami lody, bitą śmietanę i czereśnie. Udekorować bitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem