zdjecia rodzinne

Puchar lodowy z czereśniami


Składniki:

1l lodów waniliowych i wiśniowych
400 g czereśni z kompotu
200g śmietany 36%
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki likieru wiśniowego

Wykonanie:

Wyjęte z zamrażalnika lody wstawić do lodówki. Czereśnie odsączyć.
Schłodzić szklane puchary. Ubić śmietanę z torebką cukru waniliowego. Do ubitej śmietany dodać likier wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Czereśnie posypać cukrem waniliowym. Do pucharów nałożyć warstwami lody, bitą śmietanę i czereśnie. Udekorować bitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe