zdjecia rodzinne

Puchar lodowy z czereśniami


Składniki:

1l lodów waniliowych i wiśniowych
400 g czereśni z kompotu
200g śmietany 36%
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki likieru wiśniowego

Wykonanie:

Wyjęte z zamrażalnika lody wstawić do lodówki. Czereśnie odsączyć.
Schłodzić szklane puchary. Ubić śmietanę z torebką cukru waniliowego. Do ubitej śmietany dodać likier wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Czereśnie posypać cukrem waniliowym. Do pucharów nałożyć warstwami lody, bitą śmietanę i czereśnie. Udekorować bitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej