zdjecia rodzinne

Puchar lodowy z czereśniami


Składniki:

1l lodów waniliowych i wiśniowych
400 g czereśni z kompotu
200g śmietany 36%
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki likieru wiśniowego

Wykonanie:

Wyjęte z zamrażalnika lody wstawić do lodówki. Czereśnie odsączyć.
Schłodzić szklane puchary. Ubić śmietanę z torebką cukru waniliowego. Do ubitej śmietany dodać likier wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Czereśnie posypać cukrem waniliowym. Do pucharów nałożyć warstwami lody, bitą śmietanę i czereśnie. Udekorować bitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach