zdjecia rodzinne

Puchar lodowy z czereśniami


Składniki:

1l lodów waniliowych i wiśniowych
400 g czereśni z kompotu
200g śmietany 36%
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki likieru wiśniowego

Wykonanie:

Wyjęte z zamrażalnika lody wstawić do lodówki. Czereśnie odsączyć.
Schłodzić szklane puchary. Ubić śmietanę z torebką cukru waniliowego. Do ubitej śmietany dodać likier wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Czereśnie posypać cukrem waniliowym. Do pucharów nałożyć warstwami lody, bitą śmietanę i czereśnie. Udekorować bitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa