zdjecia rodzinne

Puchar lodowy z czereśniami


Składniki:

1l lodów waniliowych i wiśniowych
400 g czereśni z kompotu
200g śmietany 36%
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżki likieru wiśniowego

Wykonanie:

Wyjęte z zamrażalnika lody wstawić do lodówki. Czereśnie odsączyć.
Schłodzić szklane puchary. Ubić śmietanę z torebką cukru waniliowego. Do ubitej śmietany dodać likier wiśniowy i delikatnie wymieszać.
Czereśnie posypać cukrem waniliowym. Do pucharów nałożyć warstwami lody, bitą śmietanę i czereśnie. Udekorować bitą śmietaną.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza