zdjecia rodzinne

Zakąski serowe


Składniki:

125g sera typu fromage lub bryndzy owczej
80 g miękkiego masła
4 łyżki kwaśnej śmietany
8 kromek chleba
1 pęczek rzodkiewek
pietruszka
50 g posiekanych orzechów włoskich

Wykonanie:

Ser położyć na drewnianej deseczce i rozgnieść widelcem. Przełożyć do miski i utrzeć z masłem i śmietaną.
Odkroic skórkę z chleba i wykroić małe krążki, posmarować masą serową i składać po dwa krążki razem.
Ozdobić rzodkiewką i pietruszką. Można także przybrać posiekanymi orzechami włoskimi.



Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami