zdjecia rodzinne

Zakąski serowe


Składniki:

125g sera typu fromage lub bryndzy owczej
80 g miękkiego masła
4 łyżki kwaśnej śmietany
8 kromek chleba
1 pęczek rzodkiewek
pietruszka
50 g posiekanych orzechów włoskich

Wykonanie:

Ser położyć na drewnianej deseczce i rozgnieść widelcem. Przełożyć do miski i utrzeć z masłem i śmietaną.
Odkroic skórkę z chleba i wykroić małe krążki, posmarować masą serową i składać po dwa krążki razem.
Ozdobić rzodkiewką i pietruszką. Można także przybrać posiekanymi orzechami włoskimi.



Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kurczak z ryżem

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem