zdjecia rodzinne

Zapiekane kiełbaski nadziewane


Składniki:

250 g pokrojonych pieczarek
1 mała cebula
4 pomidory
łyżka masła
1 jajko
1 łyżeczka curry
150g śmietany 36%
100g stratego sera żółtego
sól
pieprz
500g kiełbasek

Wykonanie:

Pieczarki wypłukać i odsączyć. Obraną cebulę drobno pokroić. Pomidory pokroić w plastry. Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową przygotowanego sera, cebulą, pieczarkami. Następnie dodać sól i pieprz.
Kiełbaski rozkroić wzdłluż, włożyć do formy i wypełnić nadzieniem. Na kiełbaskach położyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temp. 250 st. C.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką