zdjecia rodzinne

Zapiekane kiełbaski nadziewane


Składniki:

250 g pokrojonych pieczarek
1 mała cebula
4 pomidory
łyżka masła
1 jajko
1 łyżeczka curry
150g śmietany 36%
100g stratego sera żółtego
sól
pieprz
500g kiełbasek

Wykonanie:

Pieczarki wypłukać i odsączyć. Obraną cebulę drobno pokroić. Pomidory pokroić w plastry. Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową przygotowanego sera, cebulą, pieczarkami. Następnie dodać sól i pieprz.
Kiełbaski rozkroić wzdłluż, włożyć do formy i wypełnić nadzieniem. Na kiełbaskach położyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temp. 250 st. C.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku