zdjecia rodzinne

Zapiekane kiełbaski nadziewane


Składniki:

250 g pokrojonych pieczarek
1 mała cebula
4 pomidory
łyżka masła
1 jajko
1 łyżeczka curry
150g śmietany 36%
100g stratego sera żółtego
sól
pieprz
500g kiełbasek

Wykonanie:

Pieczarki wypłukać i odsączyć. Obraną cebulę drobno pokroić. Pomidory pokroić w plastry. Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową przygotowanego sera, cebulą, pieczarkami. Następnie dodać sól i pieprz.
Kiełbaski rozkroić wzdłluż, włożyć do formy i wypełnić nadzieniem. Na kiełbaskach położyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku przez 15 minut w temp. 250 st. C.

Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju