zdjecia rodzinne

Zupa jarzynowa z cielęciną


Składniki:

500g cielęciny
1 cebula
2 łyżki oleju
1 l gorącego bulionu
500g ziemniaków
600g mrozonych jarzyn
sól
pieprz
pietruszka

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki. Obraną cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso i cebulę. Zalać bulionem i gotować na słabym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jarzyny odmrozić, listki pietruszki posiekać. Po 30 minutach ziemnaki i jarzyny dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


XvhlWrgtlKcLzoT , 2018-12-21
O0DEAa It as exhausting to search out educated folks on this subject, however you sound like you recognize what you are speaking about! Thanks


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska