zdjecia rodzinne

Zupa jarzynowa z cielęciną


Składniki:

500g cielęciny
1 cebula
2 łyżki oleju
1 l gorącego bulionu
500g ziemniaków
600g mrozonych jarzyn
sól
pieprz
pietruszka

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki. Obraną cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso i cebulę. Zalać bulionem i gotować na słabym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jarzyny odmrozić, listki pietruszki posiekać. Po 30 minutach ziemnaki i jarzyny dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa