zdjecia rodzinne

Zupa jarzynowa z cielęciną


Składniki:

500g cielęciny
1 cebula
2 łyżki oleju
1 l gorącego bulionu
500g ziemniaków
600g mrozonych jarzyn
sól
pieprz
pietruszka

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki. Obraną cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso i cebulę. Zalać bulionem i gotować na słabym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jarzyny odmrozić, listki pietruszki posiekać. Po 30 minutach ziemnaki i jarzyny dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


XvhlWrgtlKcLzoT , 2018-12-21
O0DEAa It as exhausting to search out educated folks on this subject, however you sound like you recognize what you are speaking about! Thanks


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe