zdjecia rodzinne

Zupa jarzynowa z cielęciną


Składniki:

500g cielęciny
1 cebula
2 łyżki oleju
1 l gorącego bulionu
500g ziemniaków
600g mrozonych jarzyn
sól
pieprz
pietruszka

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki. Obraną cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso i cebulę. Zalać bulionem i gotować na słabym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jarzyny odmrozić, listki pietruszki posiekać. Po 30 minutach ziemnaki i jarzyny dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory