zdjecia rodzinne

Zupa jarzynowa z cielęciną


Składniki:

500g cielęciny
1 cebula
2 łyżki oleju
1 l gorącego bulionu
500g ziemniaków
600g mrozonych jarzyn
sól
pieprz
pietruszka

Wykonanie:

Mięso pokroić na kawałki. Obraną cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, podsmażyć mięso i cebulę. Zalać bulionem i gotować na słabym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jarzyny odmrozić, listki pietruszki posiekać. Po 30 minutach ziemnaki i jarzyny dodać do gotującego się wywaru. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Bitki

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką