zdjecia rodzinne

Kiełbaski w pomidorach


Składniki:

40 dag mielonej wieprzowiny
1 bułka kajzerka
100 ml wermutu
1 jajo
4 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
1 łyżeczka mięty
2 łyżki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju sojowego
4 dag masła
sól
pieprz
cukier
przecier pomidorowy

Wykonanie:

Bułkę namoczyć w wermucie. 3 ząbki czosnku obrać i rozetrzeć z solą. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Mięso wymieszać z namoczoną bułką. Do masy dodać jajo, czosnek, natkę i miętę. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. Z mięsa uformować krótkie kiełbaski i obtoczyć w mące. W głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć kiełbaski około 10 minut. W małym garnku rozgrzać masło i podsmażyć ząbek przeciśnietego przez praskę czosnku. Dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz, cukier. Gotować 5 minut. Usmażone kiełbaski przełożyć do sosu pomidorowego. Kilka minut podgrzewać. Podawać z ryżem.

Kategorie: mięsagrecka

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


aga25a , 2011-05-17
Danie bardzo smaczne, nawte jesli kielbaski zamiast w mace obtoczy sie w bułce tartej. osobiscie sos zrobilam z pomidorow w puszcze i tez wyszedl calkiem fajnie. pozdrawiam


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej