zdjecia rodzinne

Sos majonezowy


Składniki:

sok z cytryny
2 żółtka
sól
cukier
25 dag oleju
1 łyżka octu

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z pół łyżeczką soli i sokiem z cytryny. Następnie powoli wlewać olej ciągle ucierając. Gdy sos zgęstnieje prawie do konsystencji masła, doprawić go do smaku.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza