zdjecia rodzinne

Sos majonezowy


Składniki:

sok z cytryny
2 żółtka
sól
cukier
25 dag oleju
1 łyżka octu

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z pół łyżeczką soli i sokiem z cytryny. Następnie powoli wlewać olej ciągle ucierając. Gdy sos zgęstnieje prawie do konsystencji masła, doprawić go do smaku.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza