zdjecia rodzinne

Sos majonezowy


Składniki:

sok z cytryny
2 żółtka
sól
cukier
25 dag oleju
1 łyżka octu

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z pół łyżeczką soli i sokiem z cytryny. Następnie powoli wlewać olej ciągle ucierając. Gdy sos zgęstnieje prawie do konsystencji masła, doprawić go do smaku.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem