zdjecia rodzinne

Sos majonezowy


Składniki:

sok z cytryny
2 żółtka
sól
cukier
25 dag oleju
1 łyżka octu

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z pół łyżeczką soli i sokiem z cytryny. Następnie powoli wlewać olej ciągle ucierając. Gdy sos zgęstnieje prawie do konsystencji masła, doprawić go do smaku.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem