zdjecia rodzinne

Sos majonezowy


Składniki:

sok z cytryny
2 żółtka
sól
cukier
25 dag oleju
1 łyżka octu

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z pół łyżeczką soli i sokiem z cytryny. Następnie powoli wlewać olej ciągle ucierając. Gdy sos zgęstnieje prawie do konsystencji masła, doprawić go do smaku.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe