zdjecia rodzinne

Sos malinowo-porzeczkowy


Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek
15 dag maln
10 dag cukru
100g śmietany 36%
łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Owoce przebrać, opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietanę.

Kategorie: dla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)