zdjecia rodzinne

Sos malinowo-porzeczkowy


Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek
15 dag maln
10 dag cukru
100g śmietany 36%
łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Owoce przebrać, opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietanę.

Kategorie: dla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska