zdjecia rodzinne

Sos malinowo-porzeczkowy


Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek
15 dag maln
10 dag cukru
100g śmietany 36%
łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Owoce przebrać, opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietanę.

Kategorie: dla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa