zdjecia rodzinne

Sos malinowo-porzeczkowy


Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek
15 dag maln
10 dag cukru
100g śmietany 36%
łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Owoce przebrać, opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietanę.

Kategorie: dla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem