zdjecia rodzinne

Sos malinowo-porzeczkowy


Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek
15 dag maln
10 dag cukru
100g śmietany 36%
łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Owoce przebrać, opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietanę.

Kategorie: dla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane