zdjecia rodzinne

Sos malinowo-porzeczkowy


Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek
15 dag maln
10 dag cukru
100g śmietany 36%
łyżka mąki ziemniaczanej

Wykonanie:

Owoce przebrać, opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, zagotować, przetrzeć przez sito. Część przecieru ostudzić, zmieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z resztą przecieru, dodać cukier, zagotować. Wlać śmietanę.

Kategorie: dla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe