zdjecia rodzinne

Lukier surowy ucierany


Składniki:

20 dag cukru pudru
2 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:

Cukier zalać wodą ( 2 łyżki), dodać sok z cytryny i starannie ucierać ok. 30 minut. Lukru surowego używa się do polewania małych ciastek, pierników i bab.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju