zdjecia rodzinne

Lukier surowy ucierany


Składniki:

20 dag cukru pudru
2 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:

Cukier zalać wodą ( 2 łyżki), dodać sok z cytryny i starannie ucierać ok. 30 minut. Lukru surowego używa się do polewania małych ciastek, pierników i bab.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki