zdjecia rodzinne

Parówkowe łódeczki


Składniki:

5 podłużnych bułek
5 dag masła
10 małych parówek
5 dag żółtego sera
10 dag wędzonego boczku
5 małych pomidorów
łyżka posiekanego szczypiorku

Wykonanie:

Bułeczki przekroić na dwie części i z obydwu wydrążyć miękisz. £ódeczki posmarować masłem. Każdą parówkę naciąć i wsunąć w nacięcia paski żółtego sera, owinąć cienkim plasterkiem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane parówki opiec nad płomieniem lub krótko obsmażyc na patelni. Wyciągnąć wykałaczki i po ułożeniu w łódeczkach przykryć plastrami pomidora, posypanymi szczypiorkiem.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka