zdjecia rodzinne

Parówkowe łódeczki


Składniki:

5 podłużnych bułek
5 dag masła
10 małych parówek
5 dag żółtego sera
10 dag wędzonego boczku
5 małych pomidorów
łyżka posiekanego szczypiorku

Wykonanie:

Bułeczki przekroić na dwie części i z obydwu wydrążyć miękisz. £ódeczki posmarować masłem. Każdą parówkę naciąć i wsunąć w nacięcia paski żółtego sera, owinąć cienkim plasterkiem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane parówki opiec nad płomieniem lub krótko obsmażyc na patelni. Wyciągnąć wykałaczki i po ułożeniu w łódeczkach przykryć plastrami pomidora, posypanymi szczypiorkiem.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami