zdjecia rodzinne

Chleb nadziewany


Składniki:

25 dag kurczaka
mały bochenek chleba
10 dag migdałów
pół cytryny
4 łyżki świeżych ziół: kopru, mięty, pietruszki, estragonu, cząbru
kostka bulionowa
4 łyżki oleju
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso kurczaka pokroić w kostkę. Obsypać mięso solą i pieprzem, obsmażyć na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Chleb przekroić wzdłuż na polowę, wyjąć miąższ, rozkruszyć i dodać do usmażonego mięsa. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać wraz z orzechami, dodać do mięsa.
Zioła umyć, drobno posiekać, połowę dodać do mięsa, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Do mięsa można dodać bulionu, aby były bardziej klieiste. Napełnic wydrążony chleb mięsnym nadzieniem i posypać pozostałymi ziołami.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-04-27
A jak podaje się taki nadziewany chleb?
Gość , 2009-11-19
Hmmm brzmi ciekawie!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej