zdjecia rodzinne

Chleb nadziewany


Składniki:

25 dag kurczaka
mały bochenek chleba
10 dag migdałów
pół cytryny
4 łyżki świeżych ziół: kopru, mięty, pietruszki, estragonu, cząbru
kostka bulionowa
4 łyżki oleju
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso kurczaka pokroić w kostkę. Obsypać mięso solą i pieprzem, obsmażyć na patelni na mocno rozgrzanym oleju. Chleb przekroić wzdłuż na polowę, wyjąć miąższ, rozkruszyć i dodać do usmażonego mięsa. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać wraz z orzechami, dodać do mięsa.
Zioła umyć, drobno posiekać, połowę dodać do mięsa, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Do mięsa można dodać bulionu, aby były bardziej klieiste. Napełnic wydrążony chleb mięsnym nadzieniem i posypać pozostałymi ziołami.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-04-27
A jak podaje się taki nadziewany chleb?
Gość , 2009-11-19
Hmmm brzmi ciekawie!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane