zdjecia rodzinne

Zupa kalafiorowa


Składniki:

400g oczyszczonych różyczek kalafiorów
1l bulionu jarzynowego
40 g mąki
150 ml chudego mleka
20 g margaryny
sól
pieprz
gałka muszkatałowa

Wykonanie:

Wrzucić różyczki kalafiora do wrzątku i krótko obgotować. Zagrzać bulion, wymieszać mąkę z mlekiem i wlać do bulionu, cały czas mieszając.
Dodać kalafior, włożyć margarynę. Podgrzać zupę jeszcze raz, ale nie gotować!
Zmiksować ją i doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatałową.

Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem