zdjecia rodzinne

Zupa kalafiorowa


Składniki:

400g oczyszczonych różyczek kalafiorów
1l bulionu jarzynowego
40 g mąki
150 ml chudego mleka
20 g margaryny
sól
pieprz
gałka muszkatałowa

Wykonanie:

Wrzucić różyczki kalafiora do wrzątku i krótko obgotować. Zagrzać bulion, wymieszać mąkę z mlekiem i wlać do bulionu, cały czas mieszając.
Dodać kalafior, włożyć margarynę. Podgrzać zupę jeszcze raz, ale nie gotować!
Zmiksować ją i doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatałową.

Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką