zdjecia rodzinne

Sałatka z kapusty włoskiej z gruszkami


Składniki:

100g kapusty włoskiej
1 cebula czerwona
1 gruszka
sok z cytryny
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka octu owocowego
sól
pieprz
cynamon
olejek migdałowy

Wykonanie:

Kapustę umyć, odsączyć i pociąć na cienkie paski. Cebulę również pokroić w paski i wrzucić do kapusty. Usunąć gniazdo nasienne z gruszki, pokroić ją w małą kostkę, pokropić cytryną i także dodać kapusty. Posiekać drobno szczypiorek. Przygotować marynatę z octu, soli, pieprzu, cynamonu i olejku migdałowego. Polać nią mieszaninę warzywno-owocową. Starannie wymieszać i odstawić na pół godziny, żeby nabrała smaku i aromatu.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka