zdjecia rodzinne

Sałatka z kapusty włoskiej z gruszkami


Składniki:

100g kapusty włoskiej
1 cebula czerwona
1 gruszka
sok z cytryny
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka octu owocowego
sól
pieprz
cynamon
olejek migdałowy

Wykonanie:

Kapustę umyć, odsączyć i pociąć na cienkie paski. Cebulę również pokroić w paski i wrzucić do kapusty. Usunąć gniazdo nasienne z gruszki, pokroić ją w małą kostkę, pokropić cytryną i także dodać kapusty. Posiekać drobno szczypiorek. Przygotować marynatę z octu, soli, pieprzu, cynamonu i olejku migdałowego. Polać nią mieszaninę warzywno-owocową. Starannie wymieszać i odstawić na pół godziny, żeby nabrała smaku i aromatu.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem