zdjecia rodzinne

Bagietka tuńczykowa


Składniki:

Składniki na 4 porcje:
0,5 długiej bagietki
1 ząbek czosnku
ocet winny
1 łyżka oliwy
kilka listków sałaty lodowej
1 puszka tuńczyka (185g)
100g żółtego sera
1 jajo ugotowane na twardo

Wykonanie:

Bagietkę przekroić wzdłuż.
Czosnkiem natrzeć bułkę.
Bagietkę skropić odrobiną octu i oliwy.
Liście sałaty ułożyć na połówkach bagietki.
Plastry sera, jajko oraz kawałki ryby rozłożyć na jednej połówce bagietki i przykryć drugim kawałkiem bułki.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


karpiniuk , 2009-10-24
w imieniu mojej rodzinki dziękuję za przepis. Dzisiaj zrobiłam i wyszło rewelacyjne. Jedna bagietkę po przekrojeniu włożyłam do piekarnika (akurat miałam gorący po pieczeniu jabłecznika) więc wyszła bajecznie chrupiąca.
Gość , 2009-10-18
Przepis ląduje w ulubionych :-)
Napewno będę robić taką bagietkę regularnie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Bitki

Biała kiełbasa