zdjecia rodzinne

Okoń pieczony w folii


Składniki:

500g filetu z okonia
sól
pieprz
przyprawa czosnkowa
1 łyżka oleju

Wykonanie:

Oczyścić rybę, osolić i posypać solą, pieprzem i przyprawą czosnkową. Kawałek folii aluminiowej posmarować olejem po wewnętrznej stronie i położyć na niej rybę. Zamknąć szczelnie i wlożyć do uprzednio nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut w temp. 190 st.C.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą