zdjecia rodzinne

Soczewica ''Struś''


Składniki:

1/2 kg suszonej soczewicy
1 litr wody
2 łyżki soli
1 średnia drobno pokrojona cebula
1/4 filiżanki oliwy z oliwek
1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów

Wykonanie:

Soczewicę opłukać, osuszyć na cedzaku. Gotować w posolonej wodzie pod przykryciem do czasu, aż zmięknie, około 45 minut. W trakcie gotowania należy co pewien czas dolewać wody. Na małej patelni należy usmażyć cebulę na oliwie z oliwek. Do soczewicy dodać cebulę z oliwą oraz pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować 15 minut. Posolić do smaku.

Kategorie: wegetariańskiedla diabetyków

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


SaDuQQjXlUfVpdffUms , 2018-12-21
6dyngc Some truly great blog posts on this website , thankyou for contribution.
Klaudia , 2017-07-21
Uwielbiam soczewicę :) przepisu próbowałam i wyszło świetnie ;) bardzo dobrą soczewicę można kupić z firmy Melvit htttp://melvit.pl


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka