www.zapetytem.pl

Soczewica ''Struś''


gosiaczek2010-01-10 Komentarze (1) 45-60 min    łatwy     Porcji: 4

Składniki:

1/2 kg suszonej soczewicy
1 litr wody
2 łyżki soli
1 średnia drobno pokrojona cebula
1/4 filiżanki oliwy z oliwek
1 puszka pokrojonych w kostkę pomidorów

Wykonanie:

Soczewicę opłukać, osuszyć na cedzaku. Gotować w posolonej wodzie pod przykryciem do czasu, aż zmięknie, około 45 minut. W trakcie gotowania należy co pewien czas dolewać wody. Na małej patelni należy usmażyć cebulę na oliwie z oliwek. Do soczewicy dodać cebulę z oliwą oraz pomidory. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotować 15 minut. Posolić do smaku.

Kategorie: wegetariańskiedla diabetyków

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=269