zdjecia rodzinne

Szaszłyki mięsne z pomidorami


Składniki:

600g polędwiczki wieprzowej
250g pomidorów koktajlowych
3 ząbki czosnku
po 3 gałązki bazylii, tymianku i rozmarynu
100ml oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Polędwiczki pokroić w kostkę.
Pomidory nabić na przemian z kawałkami mięsa na drewniane szpikulce.
Listki ziół posiekać, wymieszać z czosnkiem i oliwą.
Marynatą posmarować szaszłyki.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Szaszłyki wyjąć z marynaty i nieco odsączyć.
Smażyć na patelni lub piec na grillu ok. 8 minut.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Bitki

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory