zdjecia rodzinne

Szaszłyki mięsne z pomidorami


Składniki:

600g polędwiczki wieprzowej
250g pomidorów koktajlowych
3 ząbki czosnku
po 3 gałązki bazylii, tymianku i rozmarynu
100ml oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Polędwiczki pokroić w kostkę.
Pomidory nabić na przemian z kawałkami mięsa na drewniane szpikulce.
Listki ziół posiekać, wymieszać z czosnkiem i oliwą.
Marynatą posmarować szaszłyki.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Szaszłyki wyjąć z marynaty i nieco odsączyć.
Smażyć na patelni lub piec na grillu ok. 8 minut.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku