zdjecia rodzinne

Szaszłyki mięsne z pomidorami


Składniki:

600g polędwiczki wieprzowej
250g pomidorów koktajlowych
3 ząbki czosnku
po 3 gałązki bazylii, tymianku i rozmarynu
100ml oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Polędwiczki pokroić w kostkę.
Pomidory nabić na przemian z kawałkami mięsa na drewniane szpikulce.
Listki ziół posiekać, wymieszać z czosnkiem i oliwą.
Marynatą posmarować szaszłyki.
Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Szaszłyki wyjąć z marynaty i nieco odsączyć.
Smażyć na patelni lub piec na grillu ok. 8 minut.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka