zdjecia rodzinne

Sos pomidorowy Wojtuś


Składniki:

1 posiekana cebula
3 drobno posiekane ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 puszki przetartych pomidorów z puszki
1/2 filiżanki świeżo pokrojonej bazylii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
sól
pieprz

Wykonanie:

Na niewielkiej patelni usmażyć na oliwie z oliwek cebulę i czosnek.Dodać rozgniecione pomidory, stale mieszając, gotować na średnim ogniu. Dodać bazylię i sodę oczyszczoną. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez 15 minut stale mieszając.

Kategorie: dla diabetykówsosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy