zdjecia rodzinne

Sos pomidorowy Wojtuś


Składniki:

1 posiekana cebula
3 drobno posiekane ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 puszki przetartych pomidorów z puszki
1/2 filiżanki świeżo pokrojonej bazylii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
sól
pieprz

Wykonanie:

Na niewielkiej patelni usmażyć na oliwie z oliwek cebulę i czosnek.Dodać rozgniecione pomidory, stale mieszając, gotować na średnim ogniu. Dodać bazylię i sodę oczyszczoną. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez 15 minut stale mieszając.

Kategorie: dla diabetykówsosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe