zdjecia rodzinne

Sos pomidorowy Wojtuś


Składniki:

1 posiekana cebula
3 drobno posiekane ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 puszki przetartych pomidorów z puszki
1/2 filiżanki świeżo pokrojonej bazylii
1 łyżeczka sody oczyszczonej
sól
pieprz

Wykonanie:

Na niewielkiej patelni usmażyć na oliwie z oliwek cebulę i czosnek.Dodać rozgniecione pomidory, stale mieszając, gotować na średnim ogniu. Dodać bazylię i sodę oczyszczoną. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez 15 minut stale mieszając.

Kategorie: dla diabetykówsosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami