zdjecia rodzinne

Krewetki a la Strado


Składniki:

1 kg obranych krewetek
100g masła
sól czosnkowa
posiekana natka pietruszki
sok z 1 cytryny

Wykonanie:

Obrane krewetki smażyć na maśle z dodatkiem soli i pietruszki do momentu, aż będą miękkie. Na minutę przed zdjęciem z ognia dodać sok z cytryny. Krewetki polać sosem powstałym podaczas smażenia.

Kategorie: owoce morzadla diabetyków

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku