zdjecia rodzinne

Serowe oponki


Składniki:

30 dag twarogu,
0,5 kg mąki,
1 szklanka cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 opakowanie cukru waniliowego,
5 łyżek masła,
2 jajka,
cukier puder,
tłuszcz do smażenia.

Wykonanie:

Ser zmielić, mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dołożyć masło i posiekać razem. Wsypać cukier wymieszany z cukrem waniliowym, dołożyć ser, jajka i szybko wyrobić masę. Ciasto rozwałkować na grubość 1-2 cm. Szklanką wyciąć placuszki i w każdym zrobić dziurkę lub wykroić środek małym kieliszkiem. Smażyć oponki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, osaczyć, ostudzić i popudrować.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy