zdjecia rodzinne

Serowe oponki


Składniki:

30 dag twarogu,
0,5 kg mąki,
1 szklanka cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 opakowanie cukru waniliowego,
5 łyżek masła,
2 jajka,
cukier puder,
tłuszcz do smażenia.

Wykonanie:

Ser zmielić, mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dołożyć masło i posiekać razem. Wsypać cukier wymieszany z cukrem waniliowym, dołożyć ser, jajka i szybko wyrobić masę. Ciasto rozwałkować na grubość 1-2 cm. Szklanką wyciąć placuszki i w każdym zrobić dziurkę lub wykroić środek małym kieliszkiem. Smażyć oponki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, osaczyć, ostudzić i popudrować.

Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci