zdjecia rodzinne

Strogonoff


Składniki:

80 dag polędwicy wolowej,
40 dag pieczarek,
3 cebule,
sok z cytryny,
sól,
pieprz,
3 łyżki pasty pomidorowej,
mielona papryka,
4 łyżki masła (lub oleju),
1 łyżka maki pszennej,
pojemnik śmietany 30%.

Wykonanie:

Umytą polędwice pokroić na dwucentymetrowe plastry, a te na paski o szerokości 1 cm, opruszyć papryką. W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć kawałki mięsa i obsmażyć ze wszystkich stron, dodać drobno pokrojoną cebulę i jak się zeszkli to dołożyć plasterki pieczarek. Posolić i smażyć aż pieczarki zmiękną. Posypać mąką i mieszać aż potrawa zgęstnieje. Dodać pastę pomidorową wymieszaną z e śmietaną, doprawić pieprzem i papryką mieloną Dusić na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Podawać z pieczywem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach