zdjecia rodzinne

Zupa z porów i pieczarek


Składniki:

3 średnie pory (białe i jasnozielone części),
puszka groszku konserwowego,
30 dag pieczarek (drobnych),
20 dag łuskanych orzechów włoskich,
10 dag śliwek suszonych (niezbyt twardych),
majonez.

Wykonanie:

Pory pokroić w półplasterki, pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plasterki, groszek odsączyć, orzechy połamać na małe kawałki, śliwki pokroić na kilka części. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.

Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory