zdjecia rodzinne

Zupa z porów i pieczarek


Składniki:

3 średnie pory (białe i jasnozielone części),
puszka groszku konserwowego,
30 dag pieczarek (drobnych),
20 dag łuskanych orzechów włoskich,
10 dag śliwek suszonych (niezbyt twardych),
majonez.

Wykonanie:

Pory pokroić w półplasterki, pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plasterki, groszek odsączyć, orzechy połamać na małe kawałki, śliwki pokroić na kilka części. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.

Kategorie: zupywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem