zdjecia rodzinne

Selery faszerowane


Składniki:

4 całe selery,
20 dag mielonego mięsa,
2 żółtka,
5 dag chrzanu,
10 dag konserwowej papryki,
sok z cytryny,
100ml śmietany,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
tłuszcz.

Wykonanie:

Wyszorowane selery ugotować na półmiękko. Wystudzić, obrać i przekroić na pół. Wybrać nieco środka łyżeczką, skropić cytryną, napełnić mięsem wymieszanym z żółtkami , chrzanem i drobno pokrojona papryką - doprawić do smaku.
Polać olejem, skropić delikatnie wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Bitki

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska