zdjecia rodzinne

Selery faszerowane


Składniki:

4 całe selery,
20 dag mielonego mięsa,
2 żółtka,
5 dag chrzanu,
10 dag konserwowej papryki,
sok z cytryny,
100ml śmietany,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
tłuszcz.

Wykonanie:

Wyszorowane selery ugotować na półmiękko. Wystudzić, obrać i przekroić na pół. Wybrać nieco środka łyżeczką, skropić cytryną, napełnić mięsem wymieszanym z żółtkami , chrzanem i drobno pokrojona papryką - doprawić do smaku.
Polać olejem, skropić delikatnie wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci