zdjecia rodzinne

Selery faszerowane


Składniki:

4 całe selery,
20 dag mielonego mięsa,
2 żółtka,
5 dag chrzanu,
10 dag konserwowej papryki,
sok z cytryny,
100ml śmietany,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
tłuszcz.

Wykonanie:

Wyszorowane selery ugotować na półmiękko. Wystudzić, obrać i przekroić na pół. Wybrać nieco środka łyżeczką, skropić cytryną, napełnić mięsem wymieszanym z żółtkami , chrzanem i drobno pokrojona papryką - doprawić do smaku.
Polać olejem, skropić delikatnie wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką