zdjecia rodzinne

Selery faszerowane


Składniki:

4 całe selery,
20 dag mielonego mięsa,
2 żółtka,
5 dag chrzanu,
10 dag konserwowej papryki,
sok z cytryny,
100ml śmietany,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
tłuszcz.

Wykonanie:

Wyszorowane selery ugotować na półmiękko. Wystudzić, obrać i przekroić na pół. Wybrać nieco środka łyżeczką, skropić cytryną, napełnić mięsem wymieszanym z żółtkami , chrzanem i drobno pokrojona papryką - doprawić do smaku.
Polać olejem, skropić delikatnie wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)