zdjecia rodzinne

Selery faszerowane


Składniki:

4 całe selery,
20 dag mielonego mięsa,
2 żółtka,
5 dag chrzanu,
10 dag konserwowej papryki,
sok z cytryny,
100ml śmietany,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz,
tłuszcz.

Wykonanie:

Wyszorowane selery ugotować na półmiękko. Wystudzić, obrać i przekroić na pół. Wybrać nieco środka łyżeczką, skropić cytryną, napełnić mięsem wymieszanym z żółtkami , chrzanem i drobno pokrojona papryką - doprawić do smaku.
Polać olejem, skropić delikatnie wodą i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia wlać śmietanę wymieszaną z koncentratem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej