zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane


Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo,
5 dag szynki wędzonej,
1 łyżeczka chrzanu tartego,
2 łyżki majonezu,
posiekany szczypiorek,
sól,
pieprz do smaku,
liście sałaty,
kilka rzodkiewek.

Wykonanie:

Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki, wybrać żółtka, szynkę drobno posiekać. Żółtka dobrze utrzeć, dołożyć szynkę. Połączyć majonez z chrzanem, doprawić solą i pieprzem, wylać do masy jajecznej i wymieszać. Białka napełnić farszem.
Posypać szczypiorkiem, ułożyć na liściach sałaty i udekorować plasterkami rzodkiewki.

Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa