zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane


Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo,
5 dag szynki wędzonej,
1 łyżeczka chrzanu tartego,
2 łyżki majonezu,
posiekany szczypiorek,
sól,
pieprz do smaku,
liście sałaty,
kilka rzodkiewek.

Wykonanie:

Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki, wybrać żółtka, szynkę drobno posiekać. Żółtka dobrze utrzeć, dołożyć szynkę. Połączyć majonez z chrzanem, doprawić solą i pieprzem, wylać do masy jajecznej i wymieszać. Białka napełnić farszem.
Posypać szczypiorkiem, ułożyć na liściach sałaty i udekorować plasterkami rzodkiewki.

Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Bitki

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej