zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane


Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo,
5 dag szynki wędzonej,
1 łyżeczka chrzanu tartego,
2 łyżki majonezu,
posiekany szczypiorek,
sól,
pieprz do smaku,
liście sałaty,
kilka rzodkiewek.

Wykonanie:

Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki, wybrać żółtka, szynkę drobno posiekać. Żółtka dobrze utrzeć, dołożyć szynkę. Połączyć majonez z chrzanem, doprawić solą i pieprzem, wylać do masy jajecznej i wymieszać. Białka napełnić farszem.
Posypać szczypiorkiem, ułożyć na liściach sałaty i udekorować plasterkami rzodkiewki.

Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem