zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane


Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo,
5 dag szynki wędzonej,
1 łyżeczka chrzanu tartego,
2 łyżki majonezu,
posiekany szczypiorek,
sól,
pieprz do smaku,
liście sałaty,
kilka rzodkiewek.

Wykonanie:

Jajka obrać ze skorupek i przekroić na połówki, wybrać żółtka, szynkę drobno posiekać. Żółtka dobrze utrzeć, dołożyć szynkę. Połączyć majonez z chrzanem, doprawić solą i pieprzem, wylać do masy jajecznej i wymieszać. Białka napełnić farszem.
Posypać szczypiorkiem, ułożyć na liściach sałaty i udekorować plasterkami rzodkiewki.

Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe