zdjecia rodzinne

Krążki cebulowe


Składniki:

50 dag cebuli,
4 łyżki mąki,
1 jajko,
łyżeczka dowolnej przyprawy (wg smaku i uznania),
sól,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Cebule obrać, pokroić w pierścienie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z mąki, jajka, łyżki oleju, przypraw i odrobiny wody przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić.
Pierścienie cebuli zanurzać w cieście i smażyć z obu staro na złoty kolor. Gotowe wykładać łyżką cedzakową i odsączyć.
Podawać na przekąskę.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


adolansky , 2009-12-04
Proste, genialne i pyszne....a z piwem REWELACJA!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem