zdjecia rodzinne

Krążki cebulowe


Składniki:

50 dag cebuli,
4 łyżki mąki,
1 jajko,
łyżeczka dowolnej przyprawy (wg smaku i uznania),
sól,
olej do smażenia.

Wykonanie:

Cebule obrać, pokroić w pierścienie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z mąki, jajka, łyżki oleju, przypraw i odrobiny wody przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić.
Pierścienie cebuli zanurzać w cieście i smażyć z obu staro na złoty kolor. Gotowe wykładać łyżką cedzakową i odsączyć.
Podawać na przekąskę.


Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


adolansky , 2009-12-04
Proste, genialne i pyszne....a z piwem REWELACJA!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe