zdjecia rodzinne

Sałatka tortellini z rukolą i jajkami


Składniki:

2 opakowania tortellini z farszem szpinakowo-serowym (po 250 g)
sól
pęczek cebuli dymki
2 pomidory
125g sera mozzarelli
100g rukoli
100ml bulionu z warzyw

2 łyżki średnioostrej musztardy

2 łyżki chrzanu ze śmietaną

75 ml octu ziołowego

1 łyżka miodu

pieprz

cukier

1 łyżka oliwy

4 jaja

Wykonanie:

Bulion dokładnie wymieszać z musztardą, chrzanem, octem i miodem
Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Powoli wlać oliwę i wymieszać.
Przygotowane tortellini polać sosem, wymieszać i odstawić na ok 10 minut. Udekorować ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-10-19
A nie powinno byc "tortellini"?
Gość , 2009-09-17
Sałatka jest przepyszna.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju