zdjecia rodzinne

Rafaello inaczej


Składniki:

1 litr mleka ,
2 budynie waniliowe,
10 dag cukru,
25 dag margaryny Kasia,
½ aromatu waniliowego,
35 dag wiórków kokosowych,
10 dag płatków migdałów,
3 paczki słonych krakersów,
5 dag płatków migdałów.

Wykonanie:

Budynie waniliowe ugotować z cukrem i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzony budyñ i aromat waniliowy. Następnie do masy dodać wiórki kokosowe, płatki migdałowe i delikatnie wymieszać łyżką.
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć folią aluminiową. Na folii ułożyć warstwę krakersów, potem połowę masy, znowu warstwę krakersów i pozostałą masę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Krakersy można zastąpić herbatnikami


Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-01-08
Masa pyszna ale jakoś mi te krakersy nie pasowały więc zastąpiłam je biszkoptem. Niestety ciasto tak szybko zniknęło że nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Następnym razem postaram się ubiec domowników :-)
Gość , 2009-11-29
ciekawie brzmi, mam już pomysł na słodką niespodziankę mikolajkową dla dzieci


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska