zdjecia rodzinne

Rafaello inaczej


Składniki:

1 litr mleka ,
2 budynie waniliowe,
10 dag cukru,
25 dag margaryny Kasia,
½ aromatu waniliowego,
35 dag wiórków kokosowych,
10 dag płatków migdałów,
3 paczki słonych krakersów,
5 dag płatków migdałów.

Wykonanie:

Budynie waniliowe ugotować z cukrem i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzony budyñ i aromat waniliowy. Następnie do masy dodać wiórki kokosowe, płatki migdałowe i delikatnie wymieszać łyżką.
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć folią aluminiową. Na folii ułożyć warstwę krakersów, potem połowę masy, znowu warstwę krakersów i pozostałą masę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Krakersy można zastąpić herbatnikami


Kategorie: ciastadesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Herubinek , 2010-01-08
Masa pyszna ale jakoś mi te krakersy nie pasowały więc zastąpiłam je biszkoptem. Niestety ciasto tak szybko zniknęło że nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Następnym razem postaram się ubiec domowników :-)
Gość , 2009-11-29
ciekawie brzmi, mam już pomysł na słodką niespodziankę mikolajkową dla dzieci


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku