www.zapetytem.pl

Rafaello inaczej


calineczka2009-11-29 Komentarze (2) 30-45 min    średni     Porcji: >9

Składniki:

1 litr mleka ,
2 budynie waniliowe,
10 dag cukru,
25 dag margaryny Kasia,
½ aromatu waniliowego,
35 dag wiórków kokosowych,
10 dag płatków migdałów,
3 paczki słonych krakersów,
5 dag płatków migdałów.

Wykonanie:

Budynie waniliowe ugotować z cukrem i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzony budyñ i aromat waniliowy. Następnie do masy dodać wiórki kokosowe, płatki migdałowe i delikatnie wymieszać łyżką.
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć folią aluminiową. Na folii ułożyć warstwę krakersów, potem połowę masy, znowu warstwę krakersów i pozostałą masę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Krakersy można zastąpić herbatnikami


Kategorie: ciastadesery

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=293