www.zapetytem.pl

Smażony ser pleśniowy


adolansky2010-01-10 Komentarze (9) 15-30 min    bardzo łatwy     Porcji: 1

Składniki:

1 krążek camemberta, 1 jajko, bułka tarta
1 łyżka masła, 25 ml oliwy z oliwek
sól, piepr, bazylia (zioła prowansalskie)

Wykonanie:

1. Krążek camemberta kroimy w poprzek na dwie części, które moczymy w jajku z przyprawami (np. z bazylią, pieprzem) i panierujemy w bułce - jak schabowe. Jeżeli powtórzymy tę czynność - panierka będzie grubsza i bardziej chrupiąca.
2. Ser smażymy z obu stron na złoto w mieszaninie masła i oliwy. Ja podaję z frytkami i surówką - przygotowaną oczywiście wg przepisu ze strony ZAPETYTEM.PL

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Smażony ser pleśniowy Smażony ser pleśniowy Smażony ser pleśniowy Smażony ser pleśniowy
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=299