zdjecia rodzinne

Karpatka Ani


Składniki:

Ciasto:
1 szklanka wody
125g masła lub margaryny
1 szklanka mąki
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masło:
1 budyñ waniliowy
1 szklanka mleka
250g masła lub margaryny
pół szklanki cukru pudru

Wykonanie:

Ciasto:
Do garnka wlać 1 szkolankę wody i włożyć masło (margarynę), zagotować, wsypać mąkę i ostudzić. Ucierając, wbijać po 1 jajku i dodać proszek do pieczenia. Ciasto rozdzielić na dwa placi i upiec w piekarniku rozgrzanym do temp 200st C ok 20-25 minut (ciasto powinno być pofalowane jak Karpaty :-) i mieć ladny rumiany kolor).

Masa:
Ugotować budyñ w szklance mleka i ostudzić. Masło (margarynę) utrzeć z cukrem. Ciagle ucierając dodawać po łyżce budyniu. Ucierać aż uzyskamy gładką masę.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka