zdjecia rodzinne

Karpatka Ani


Składniki:

Ciasto:
1 szklanka wody
125g masła lub margaryny
1 szklanka mąki
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masło:
1 budyñ waniliowy
1 szklanka mleka
250g masła lub margaryny
pół szklanki cukru pudru

Wykonanie:

Ciasto:
Do garnka wlać 1 szkolankę wody i włożyć masło (margarynę), zagotować, wsypać mąkę i ostudzić. Ucierając, wbijać po 1 jajku i dodać proszek do pieczenia. Ciasto rozdzielić na dwa placi i upiec w piekarniku rozgrzanym do temp 200st C ok 20-25 minut (ciasto powinno być pofalowane jak Karpaty :-) i mieć ladny rumiany kolor).

Masa:
Ugotować budyñ w szklance mleka i ostudzić. Masło (margarynę) utrzeć z cukrem. Ciagle ucierając dodawać po łyżce budyniu. Ucierać aż uzyskamy gładką masę.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami