zdjecia rodzinne

Chrusty


Składniki:

2 żółtka
1 jajko
2 łyżki śmietany
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka octu
poł kieliszka spirytusu
ok 1-1,5 szklanki mąki

tłuszcz do smażenia

cukier puder

Wykonanie:

Ze wszystkich skladników zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić w prostokąty. Każdy prostokąt naciąć na srodku i uformować chruścika.

Piec w głebokim tłuszczu. Jeśli tłuszcz jest dobrze rozgrzany wystarczy kilka sekund z każdej strony.

Upieczone chrusty wyłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć tluszcz.
Następnie posypać cukrem pudrem.



Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


ewa , 2011-03-23
przecież jest mąka
Herubinek , 2010-01-16
Ups rzeczywiście zapomniałam. Już dodałam.
Gość , 2010-01-16
jak to jest
możliwe bez mąki?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory