zdjecia rodzinne

Chrusty


Składniki:

2 żółtka
1 jajko
2 łyżki śmietany
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka octu
poł kieliszka spirytusu
ok 1-1,5 szklanki mąki

tłuszcz do smażenia

cukier puder

Wykonanie:

Ze wszystkich skladników zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić w prostokąty. Każdy prostokąt naciąć na srodku i uformować chruścika.

Piec w głebokim tłuszczu. Jeśli tłuszcz jest dobrze rozgrzany wystarczy kilka sekund z każdej strony.

Upieczone chrusty wyłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć tluszcz.
Następnie posypać cukrem pudrem.



Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


ewa , 2011-03-23
przecież jest mąka
Herubinek , 2010-01-16
Ups rzeczywiście zapomniałam. Już dodałam.
Gość , 2010-01-16
jak to jest
możliwe bez mąki?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem