zdjecia rodzinne

Ciastka z marmoladą


Składniki:

600g mąki
400g margaryny
5 żółtek
cukier waniliowy
5 łyzek cukru pudru

marmolada

Wykonanie:

Ciasto wyrobić z podanych składników i odłożyć na 1 godzinę do lodówki.

Po godzinie rozwałkować i wykroić kółka szklanką. Na połowie kółek wykroić w środku dziurkę literatką.

Na środku kółka bez dziury wyłożyć łyżeczkę marmolady i przykryć kółkiem z dziurką tak aby było widać marmloladę.

Piec na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Rada 1: Jeśli któs ma czas i cierpliwość duże kółka można wykrawać literatką a małe kieliszkiem.

Rada 2: Można upiec całe kółka bez wykrawania dziurek literatką a marmoladę nałożyć po upieczniu i skleić ciastka jak kanapki.

Kategorie: wegetariańskieciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem