zdjecia rodzinne

Ciastka z marmoladą


Składniki:

600g mąki
400g margaryny
5 żółtek
cukier waniliowy
5 łyzek cukru pudru

marmolada

Wykonanie:

Ciasto wyrobić z podanych składników i odłożyć na 1 godzinę do lodówki.

Po godzinie rozwałkować i wykroić kółka szklanką. Na połowie kółek wykroić w środku dziurkę literatką.

Na środku kółka bez dziury wyłożyć łyżeczkę marmolady i przykryć kółkiem z dziurką tak aby było widać marmloladę.

Piec na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C.

Rada 1: Jeśli któs ma czas i cierpliwość duże kółka można wykrawać literatką a małe kieliszkiem.

Rada 2: Można upiec całe kółka bez wykrawania dziurek literatką a marmoladę nałożyć po upieczniu i skleić ciastka jak kanapki.

Kategorie: wegetariańskieciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą