zdjecia rodzinne

Czekolada na gorąco


Składniki:

1/4 l mleka 2%
łyżka cukru
łyżeczka ciemnego holenderskiego kakao
szczypta soli
szczypta olejku z wanilii

Wykonanie:

Wymieszaj mleko, cukier i sól w rondelku.
Trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając ok. 2 minuty (nie gotuj).
Zdejmij z ognia, dodaj wanilię, wymieszaj.
Podawaj natychmiast, najlepiej w białej filiżance albo kubku.

Kategorie: napojedla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Bitki

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa