zdjecia rodzinne

Czekolada na gorąco


Składniki:

1/4 l mleka 2%
łyżka cukru
łyżeczka ciemnego holenderskiego kakao
szczypta soli
szczypta olejku z wanilii

Wykonanie:

Wymieszaj mleko, cukier i sól w rondelku.
Trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając ok. 2 minuty (nie gotuj).
Zdejmij z ognia, dodaj wanilię, wymieszaj.
Podawaj natychmiast, najlepiej w białej filiżance albo kubku.

Kategorie: napojedla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach