zdjecia rodzinne

Czekolada na gorąco


Składniki:

1/4 l mleka 2%
łyżka cukru
łyżeczka ciemnego holenderskiego kakao
szczypta soli
szczypta olejku z wanilii

Wykonanie:

Wymieszaj mleko, cukier i sól w rondelku.
Trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając ok. 2 minuty (nie gotuj).
Zdejmij z ognia, dodaj wanilię, wymieszaj.
Podawaj natychmiast, najlepiej w białej filiżance albo kubku.

Kategorie: napojedla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej