zdjecia rodzinne

Czekolada na gorąco


Składniki:

1/4 l mleka 2%
łyżka cukru
łyżeczka ciemnego holenderskiego kakao
szczypta soli
szczypta olejku z wanilii

Wykonanie:

Wymieszaj mleko, cukier i sól w rondelku.
Trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając ok. 2 minuty (nie gotuj).
Zdejmij z ognia, dodaj wanilię, wymieszaj.
Podawaj natychmiast, najlepiej w białej filiżance albo kubku.

Kategorie: napojedla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami