zdjecia rodzinne

Czekolada na gorąco


Składniki:

1/4 l mleka 2%
łyżka cukru
łyżeczka ciemnego holenderskiego kakao
szczypta soli
szczypta olejku z wanilii

Wykonanie:

Wymieszaj mleko, cukier i sól w rondelku.
Trzymaj na ogniu, od czasu do czasu mieszając ok. 2 minuty (nie gotuj).
Zdejmij z ognia, dodaj wanilię, wymieszaj.
Podawaj natychmiast, najlepiej w białej filiżance albo kubku.

Kategorie: napojedla dzieciestońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką