zdjecia rodzinne

Jabłecznik


Składniki:

1¾ szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kg jabłek
4 jajka
1 szklanka cukru
olejek cytrynowy

masło i kasza manna (ewentualnie bułka tarta) do blaszki

Wykonanie:

Tortownicę posmarować masłem i obsypać kaszą manną.
Jabłka umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki i wypełnić nimi tortownicę.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jaja utrzeć z cukrem, dodać olejek i mąkę. Dokładnie wymieszać. Wlać ciasto na jabłka. Piec w temperaturze 180-200 stopni C ok 1 godziny. Można podawać na zimno albo na ciepło z gałką lodów waniliowych.


Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy