zdjecia rodzinne

Ziemniaczki babuni


Składniki:

1 kg ziemniaków
0,25 szklanki mleka
2 żołtka
natka pietruszki
sól

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Następnie odecedzić, przetrzeć przez praskę, utrzeć z wrzącym mlekiem i żółtkami na pulchną masę. Ziemniaki wyporcjować i posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy