zdjecia rodzinne

Ziemniaczki babuni


Składniki:

1 kg ziemniaków
0,25 szklanki mleka
2 żołtka
natka pietruszki
sól

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Następnie odecedzić, przetrzeć przez praskę, utrzeć z wrzącym mlekiem i żółtkami na pulchną masę. Ziemniaki wyporcjować i posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska