zdjecia rodzinne

Ziemniaczki babuni


Składniki:

1 kg ziemniaków
0,25 szklanki mleka
2 żołtka
natka pietruszki
sól

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Następnie odecedzić, przetrzeć przez praskę, utrzeć z wrzącym mlekiem i żółtkami na pulchną masę. Ziemniaki wyporcjować i posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem