zdjecia rodzinne

Ziemniaczki babuni


Składniki:

1 kg ziemniaków
0,25 szklanki mleka
2 żołtka
natka pietruszki
sól

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować pod przykryciem. Następnie odecedzić, przetrzeć przez praskę, utrzeć z wrzącym mlekiem i żółtkami na pulchną masę. Ziemniaki wyporcjować i posypać posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami