zdjecia rodzinne

Sorbet czekoladowy


Składniki:

2 i 1/3 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki ciemnego kakao
3/4 tabliczki drobno pokruszonej gorzkiej czekolady
1/2 łyżki olejku waniliowego

Wykonanie:

Zagotuj w rondlu wodę, wsyp cukier, wymieszaj.
Zmniejsz gaz, dodaj kakao, doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień i podgrzeaj jeszcze przez minutę, mieszając, tak by masa nie miała grudek.
Przelej do miski, dodaj czekoladę.
Miskę umieść w rondlu z wodą i mieszaj dotąd, aż masa będzie gładka i gęsta.
Dodaj olejek. Podgrzewaj jeszcze 15 minut, ostudź.
Włóż na 3 godziny do zamrażarki, na początku często mieszając.

Kategorie: mlecznedeserybułgarska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Śledzie w oleju