zdjecia rodzinne

Sorbet czekoladowy


Składniki:

2 i 1/3 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki ciemnego kakao
3/4 tabliczki drobno pokruszonej gorzkiej czekolady
1/2 łyżki olejku waniliowego

Wykonanie:

Zagotuj w rondlu wodę, wsyp cukier, wymieszaj.
Zmniejsz gaz, dodaj kakao, doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień i podgrzeaj jeszcze przez minutę, mieszając, tak by masa nie miała grudek.
Przelej do miski, dodaj czekoladę.
Miskę umieść w rondlu z wodą i mieszaj dotąd, aż masa będzie gładka i gęsta.
Dodaj olejek. Podgrzewaj jeszcze 15 minut, ostudź.
Włóż na 3 godziny do zamrażarki, na początku często mieszając.

Kategorie: mlecznedeserybułgarska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory