zdjecia rodzinne

Sorbet czekoladowy


Składniki:

2 i 1/3 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki ciemnego kakao
3/4 tabliczki drobno pokruszonej gorzkiej czekolady
1/2 łyżki olejku waniliowego

Wykonanie:

Zagotuj w rondlu wodę, wsyp cukier, wymieszaj.
Zmniejsz gaz, dodaj kakao, doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień i podgrzeaj jeszcze przez minutę, mieszając, tak by masa nie miała grudek.
Przelej do miski, dodaj czekoladę.
Miskę umieść w rondlu z wodą i mieszaj dotąd, aż masa będzie gładka i gęsta.
Dodaj olejek. Podgrzewaj jeszcze 15 minut, ostudź.
Włóż na 3 godziny do zamrażarki, na początku często mieszając.

Kategorie: mlecznedeserybułgarska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem