zdjecia rodzinne

Surówka z kalarepy z jabłkami


Składniki:

40 dag kalarepy
2 jabłka
4 łyżki oleju lub oliwy
natka pietruszki
sól, pieprz, cukier, czosnek
Sok z cytryny

Wykonanie:

Kalarepę obrać, umyć, opłukać. Jabłka obrać, umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce razem z kalarepą, wymieszać z olejem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej