zdjecia rodzinne

Surówka z kalarepy z jabłkami


Składniki:

40 dag kalarepy
2 jabłka
4 łyżki oleju lub oliwy
natka pietruszki
sól, pieprz, cukier, czosnek
Sok z cytryny

Wykonanie:

Kalarepę obrać, umyć, opłukać. Jabłka obrać, umyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce razem z kalarepą, wymieszać z olejem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Kurczak z ryżem