zdjecia rodzinne

Sernik kokosowy


Składniki:

Masa serowa:
2 budynie waniliowe
2 cukry waniliowe
1 kg białego sera na sernik
pół szklanki oleju
4 jajka
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka

Ciasta:
1,5 szklanki mąki
100g margaryny
1 jajko
0,5 szklanki cukru
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%

Do posypania:
50g wiórków kokosowych

Wykonanie:

Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 30 minut do lodówki. Wyłozyć dno blaszki papierem do pieczenia. Następnie rozwałkować ciasto i wyłożyć na blaszce.

Masa serowa: ser zmiksować z pozostałymi składnikami masy serowej i wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać równomiernie wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanegeo do 180 stopni C. Piec 60 minut. Pozostawić na chwilę w wyłączonym piekarniku.

Przepis pochodzi z "Kuchnia od kuchni czyli gotowanie bez tajemnic", nr 1 wiosna 2008, wydanie dla członków klubu Winiary.

Kategorie: ciastaWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


JIeWZbErWfaUTbJ , 2018-12-21
QXTZZJ Very interesting subject, thank you for posting.
Leila , 2010-03-21
Sernik kokosowy Sernik bardzo dobry. Zrobiłam go w tortownicy i był bardzo wysoki. Nastęnym razem zrobię z połowy składników albo upiekę sernik w dużej prostokątnej blaszce.

Ciasto powinno się piec dzień przed podaniem. Sernik potrzebuje czasu aby wystygnąć inaczej źle się kroi.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Bitki

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku