zdjecia rodzinne

Sałatka z czerwonej kapusty


Składniki:

1 kg czerwonej kapusty
30 dag jabłek
1 por

Zalewa:
Płaska łyżka soli
2 łyżki cukru
2-3 goździki
Łyżeczka kwasku cytrynowego
Szczypta nasion kopru
Litr wody

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Por pokroić. Wymieszać kapustę, jabłka i por i włożyć do słoików (luźno - nie uciskać). Zagotować wodę z przyprawami i zalać nią słoiki, a następnie zakręcić. Pasteryzować 20 minut.

Kategorie: wegetariańskieprzetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem