zdjecia rodzinne

Sałatka z czerwonej kapusty


Składniki:

1 kg czerwonej kapusty
30 dag jabłek
1 por

Zalewa:
Płaska łyżka soli
2 łyżki cukru
2-3 goździki
Łyżeczka kwasku cytrynowego
Szczypta nasion kopru
Litr wody

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Por pokroić. Wymieszać kapustę, jabłka i por i włożyć do słoików (luźno - nie uciskać). Zagotować wodę z przyprawami i zalać nią słoiki, a następnie zakręcić. Pasteryzować 20 minut.

Kategorie: wegetariańskieprzetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem