zdjecia rodzinne

Sałatka z czerwonej kapusty


Składniki:

1 kg czerwonej kapusty
30 dag jabłek
1 por

Zalewa:
Płaska łyżka soli
2 łyżki cukru
2-3 goździki
Łyżeczka kwasku cytrynowego
Szczypta nasion kopru
Litr wody

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Por pokroić. Wymieszać kapustę, jabłka i por i włożyć do słoików (luźno - nie uciskać). Zagotować wodę z przyprawami i zalać nią słoiki, a następnie zakręcić. Pasteryzować 20 minut.

Kategorie: wegetariańskieprzetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane