zdjecia rodzinne

Sałatka z czerwonej kapusty


Składniki:

1 kg czerwonej kapusty
30 dag jabłek
1 por

Zalewa:
Płaska łyżka soli
2 łyżki cukru
2-3 goździki
Łyżeczka kwasku cytrynowego
Szczypta nasion kopru
Litr wody

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować. Jabłka zetrzeć na dużych oczkach. Por pokroić. Wymieszać kapustę, jabłka i por i włożyć do słoików (luźno - nie uciskać). Zagotować wodę z przyprawami i zalać nią słoiki, a następnie zakręcić. Pasteryzować 20 minut.

Kategorie: wegetariańskieprzetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką