zdjecia rodzinne

Piernik błyskawiczny


Składniki:

1 cukier waniliowy
1 torebka przyparwy do piernika
3 szklanki mąki
3 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1 słoik dżemu lub powideł śliwkowych
2 łyżki miodu
3/4 szklanki oleju
2 łyżki kakao
2 łyżeczki sody oczyszczonej
bakalie

Wykonanie:

Wszystkie składniki (oprócz bakalii) miksować przez 5 minut. Dodać bakalie i wymieszać. Wyłożyć na wysmarowaną blachę, wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Piec przez 40-45 minut. Po ostudzeniu posmarować polewą czekoladową.

Kategorie: ciastaBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami