zdjecia rodzinne

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami


Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe
100g mięsa mielonego drobiowego
12 suszonych śliwek
pieprz, majeranek, wegeta (ziarenka smaku itp)

Wykonanie:

Polędwiczki rozkroić, rozbić tłuczkiem i połąaczyć w jeden płat, oprószyć wegetą, solą (oszczędnie bo wegeta jest słona), pieprzem i majerankiem.

Mięso mielone doprawić przyprawami.

Śliwki namoczyć, odsączyć. Na płacie mięsa rozsmarować farsz drobiowy, ułożyć śliwki, zrolować.

Zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 35 minut. Można podawać z sosem na ciepło lub z majonezownym na zimno.

Kategorie: mięsaprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami