zdjecia rodzinne

Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami


Składniki:

2 polędwiczki wieprzowe
100g mięsa mielonego drobiowego
12 suszonych śliwek
pieprz, majeranek, wegeta (ziarenka smaku itp)

Wykonanie:

Polędwiczki rozkroić, rozbić tłuczkiem i połąaczyć w jeden płat, oprószyć wegetą, solą (oszczędnie bo wegeta jest słona), pieprzem i majerankiem.

Mięso mielone doprawić przyprawami.

Śliwki namoczyć, odsączyć. Na płacie mięsa rozsmarować farsz drobiowy, ułożyć śliwki, zrolować.

Zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 35 minut. Można podawać z sosem na ciepło lub z majonezownym na zimno.

Kategorie: mięsaprzekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory