zdjecia rodzinne

Czekoladowe ciasto z orzechami


Składniki:

15 dag gorzkiej czekolady
20 dag masła
4 jaja
25 dag cukru
12 dag mąki
20 dag orzechów (włoskich, laskowych, pekanowych lub mieszanych)

Wykonanie:

Czekoladę połam na niewielkie kawałki, włóż do rondelka.
Wstaw do garnka z gorącą wodą, mieszaj aby czekolada się roztopiła, ostudź.
Masło pokrój i, wciąź podgrzewając rozpuść. Ostudź.
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj stopniowo roztopione masło i czekoladę.
Mąkę wymieszaj z grubo pokrojonymi orzechami, wsyp małymi porcjami do masy czekoladowej, delikatnie mieszając.
Kiedy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej formy, wstaw do piekarnika (200 st C) piecz 45-50 min.
Potem sprawdź patyczkiem: powinno być suche.

Kategorie: ciastabiałoruska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza