zdjecia rodzinne

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków


Składniki:

500g kapusty kiszonej
500g ugotowanych ziemniaków w mundurkach
1 cebula
3 łyżki oliwy lub oleju
1 puszka fasoli białej
50g masła
1 sos grzybowy z torebki
sól, pieprz, wegeta lub przyprawa magi do smaku

Wykonanie:

Kapustę pokroić, gotować około 30 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać fasolkę i połączyć z kapustą. Wsypać również sos grzybowy (w proszku) i zagotować. Doprawić przyprawami. W posmarowanym naczyniu ułożyć warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła. Zapiekać w przykrytym naczyniu w temperaturze 200 stopni C prez około 40-45 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa