zdjecia rodzinne

Zapiekanka z kapusty i ziemniaków


Składniki:

500g kapusty kiszonej
500g ugotowanych ziemniaków w mundurkach
1 cebula
3 łyżki oliwy lub oleju
1 puszka fasoli białej
50g masła
1 sos grzybowy z torebki
sól, pieprz, wegeta lub przyprawa magi do smaku

Wykonanie:

Kapustę pokroić, gotować około 30 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać fasolkę i połączyć z kapustą. Wsypać również sos grzybowy (w proszku) i zagotować. Doprawić przyprawami. W posmarowanym naczyniu ułożyć warstwę ziemniaków, kapustę, pozostałe ziemniaki i wiórki masła. Zapiekać w przykrytym naczyniu w temperaturze 200 stopni C prez około 40-45 minut.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem