zdjecia rodzinne

Pasta tuńczykowa do kanapek


Składniki:

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2-3 cebulki ze szczypiorkiem
- 2 łyżki majonez
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kopereku
- sól, pieprz.

Wykonanie:

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na na grubych oczkach. Celbulki ze szczypiorkiem umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać.
Wszystko wymieszać w misce, dodać majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Proponuję podawać z dodatkiem pomidorka lub ogórka.
Past jest bardzo szybka i pyszna.

Kategorie: rybysosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach