zdjecia rodzinne

Pasta tuńczykowa do kanapek


Składniki:

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2-3 cebulki ze szczypiorkiem
- 2 łyżki majonez
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kopereku
- sól, pieprz.

Wykonanie:

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na na grubych oczkach. Celbulki ze szczypiorkiem umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać.
Wszystko wymieszać w misce, dodać majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Proponuję podawać z dodatkiem pomidorka lub ogórka.
Past jest bardzo szybka i pyszna.

Kategorie: rybysosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska