zdjecia rodzinne

Pasta tuńczykowa do kanapek


Składniki:

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2-3 cebulki ze szczypiorkiem
- 2 łyżki majonez
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kopereku
- sól, pieprz.

Wykonanie:

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na na grubych oczkach. Celbulki ze szczypiorkiem umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać.
Wszystko wymieszać w misce, dodać majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Proponuję podawać z dodatkiem pomidorka lub ogórka.
Past jest bardzo szybka i pyszna.

Kategorie: rybysosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Bitki

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)