zdjecia rodzinne

Pasta tuńczykowa do kanapek


Składniki:

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2-3 cebulki ze szczypiorkiem
- 2 łyżki majonez
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kopereku
- sól, pieprz.

Wykonanie:

Tuńczyka odsączyć z zalewy. Jajka obrać i zetrzeć na tarce na na grubych oczkach. Celbulki ze szczypiorkiem umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać.
Wszystko wymieszać w misce, dodać majonez z jogurtem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Proponuję podawać z dodatkiem pomidorka lub ogórka.
Past jest bardzo szybka i pyszna.

Kategorie: rybysosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)