zdjecia rodzinne

Banany w czekoladzie


Składniki:

2 duże banany
1/2 tabliczki czekolady
łyżeczka grubo startego cynamonu

Wykonanie:

Rozkrusz czekoladę, wsyp do miseczki i umieść ją w rondlu z gorącą wodą.
Trzymaj na wolnym ogniu, mieszając przez ok. 2 minuty.
Dodaj cynamon i mieszaj jeszcze przez chwilę.
Podziel każdego banana ma 4 części.
Zanurz je z jednej strony w sosie czekoladowym i delikatnie odłóż na talerz.
Włóż do lodówki na 15 minut, aby czekolada zastygła.

Kategorie: deserydla dzieciamerykańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami