zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z kaszą


Składniki:

- 1/2 kg mięsa mielonego (może być z drobiu),
- 1 woreczek ugotowanej kaszy,
- gotowana włoszczyzna:1 pietruszka, 2 marchwie, mały kawałek selera (niekoniecznie),
- 1/2 pęczka zielonej natki pietruszki,
- 1 jajko,
- 3 łyżki bułki tartej do masy,
- przyprawy do smaku,
- bułka tarta do obtaczania,
- olej do smażenia

Wykonanie:

Do mięsa dodajemy kaszę, drono pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety mielone podajemy z dowolną surówką

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-12-20
Świetne wychodzą te kotlety! Ja pokrojona włoszczyznę ugotowałam razem z kasza.
Gość , 2011-12-03
Wypróbowałam kotlety z kaszą i stwierdzam, że bardzo smakowały wszystkim .
Gość , 2010-10-12
Tak, kaszę napierw trzeba ugotować zgodnie z przepisem na jej opakowaniu.
Gość , 2010-10-12
Czy ta kasza ma byc wczesniej gotowana a pozniej dodana do miesa.
Herubinek , 2010-01-31
Ciekawa propozycja. Takich mielonych jeszcze nie jadłam. Na pewno wypróbujemy.
Gość , 2010-01-30
Kasza jęczmienna najlepiej pasuje.
Gość , 2010-01-30
A jaka ma być ta kasza?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku