zdjecia rodzinne

Ryż z jabłkami


Składniki:

Jabłka prażone (słoik 800g),
2 woreczki ryżu,
szczypta cynamonu,
3-4 łyżki masła,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. na dnie żaroodpornego naczynia położyć połowę masła. Rozłożyć równo połowę ugotowanego ryżu, na to wyłożyc jabłka ze słoika. Przykryć drugą połową ryżu, włożyc na wierzch resztę masła, posypać cynamonem i zapiec ok 20 minut w piekarniku. Jeśli ktos lubi danie bardziej słodkie - może posypać odrobiną cukru.

Rada - jabłka ze słoika można zastapić jabłkami świeżymi pokrojonymi w cienkie plasterki.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-28
kojarzy mi się z dzieciństwem


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach