zdjecia rodzinne

Ryż z jabłkami


Składniki:

Jabłka prażone (słoik 800g),
2 woreczki ryżu,
szczypta cynamonu,
3-4 łyżki masła,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. na dnie żaroodpornego naczynia położyć połowę masła. Rozłożyć równo połowę ugotowanego ryżu, na to wyłożyc jabłka ze słoika. Przykryć drugą połową ryżu, włożyc na wierzch resztę masła, posypać cynamonem i zapiec ok 20 minut w piekarniku. Jeśli ktos lubi danie bardziej słodkie - może posypać odrobiną cukru.

Rada - jabłka ze słoika można zastapić jabłkami świeżymi pokrojonymi w cienkie plasterki.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-28
kojarzy mi się z dzieciństwem


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach