zdjecia rodzinne

Ryż z jabłkami


Składniki:

Jabłka prażone (słoik 800g),
2 woreczki ryżu,
szczypta cynamonu,
3-4 łyżki masła,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. na dnie żaroodpornego naczynia położyć połowę masła. Rozłożyć równo połowę ugotowanego ryżu, na to wyłożyc jabłka ze słoika. Przykryć drugą połową ryżu, włożyc na wierzch resztę masła, posypać cynamonem i zapiec ok 20 minut w piekarniku. Jeśli ktos lubi danie bardziej słodkie - może posypać odrobiną cukru.

Rada - jabłka ze słoika można zastapić jabłkami świeżymi pokrojonymi w cienkie plasterki.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-28
kojarzy mi się z dzieciństwem


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa