zdjecia rodzinne

Ryż z jabłkami


Składniki:

Jabłka prażone (słoik 800g),
2 woreczki ryżu,
szczypta cynamonu,
3-4 łyżki masła,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. na dnie żaroodpornego naczynia położyć połowę masła. Rozłożyć równo połowę ugotowanego ryżu, na to wyłożyc jabłka ze słoika. Przykryć drugą połową ryżu, włożyc na wierzch resztę masła, posypać cynamonem i zapiec ok 20 minut w piekarniku. Jeśli ktos lubi danie bardziej słodkie - może posypać odrobiną cukru.

Rada - jabłka ze słoika można zastapić jabłkami świeżymi pokrojonymi w cienkie plasterki.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-28
kojarzy mi się z dzieciństwem


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach