zdjecia rodzinne

Ryż z jabłkami


Składniki:

Jabłka prażone (słoik 800g),
2 woreczki ryżu,
szczypta cynamonu,
3-4 łyżki masła,
odrobina cukru.

Wykonanie:

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. na dnie żaroodpornego naczynia położyć połowę masła. Rozłożyć równo połowę ugotowanego ryżu, na to wyłożyc jabłka ze słoika. Przykryć drugą połową ryżu, włożyc na wierzch resztę masła, posypać cynamonem i zapiec ok 20 minut w piekarniku. Jeśli ktos lubi danie bardziej słodkie - może posypać odrobiną cukru.

Rada - jabłka ze słoika można zastapić jabłkami świeżymi pokrojonymi w cienkie plasterki.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskieprzekąskidla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-28
kojarzy mi się z dzieciństwem


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)